HHX

på Midtbyens Gymnasium

HHX er en studentereksamen med en fremtidsrettet kombination af både almene og nye fag.

Du får fag som du allerede kender, f.eks. dansk, samfundsfag, sprog og matematik, og så får du nye profilfag som f.eks. innovation, økonomi, marketing, iværksætteri og jura.

 

Med HHX får du:

> Moderne almen dannelse
> Stærk faglig virkelighedsnær viden
> Frit valg til videregående uddannelser

Nick – HHX elev

”HHX er en studentereksamen med en fremtidsrettet kombination af både almene og nye fag.

Du får fag som du allerede kender, f.eks. dansk, samfundsfag, sprog og matematik, og så får du nye profilfag som f.eks. innovation, økonomi, marketing, iværksætteri og jura.”

På HHX får du moderne almen dannelse, med aktuelle og historiske emner, om vores samfund og de udfordringer vi skal løse sammen. Du lærer at forholde dig kritisk, selvstændigt og ansvarligt til nationale og internationale udfordringer, som f.eks. FN´s verdensmål og du skal selv være med til at lave fremtidens løsninger.

Du vil opleve at alle fire elementer – faglighed, kreativitet, samarbejde og fællesskab er grundlaget for en god studentereksamen og en god skoletid på Midtbyens Gymnasium.

 

Simone – HHX elev

”Jeg har aldrig været i tvivl om, at  jeg skulle gå på HHX. Jeg troede jeg skulle være psykolog, men nu er jeg blevet lidt i tvivl. Der er så mange muligheder med en HHX.”

Se filmen om HHX

HHX

Virkelighedsnære og spændende fag, du kan bruge i din fremtid:

De obligatoriske fag på HHX

> Dansk A
> Engelsk A
> Spansk A eller Tysk B
> Historie B
> Matematik B
> Afsætning B
> Virksomhedsøkonomi B
> International økonomi B
> Samfundsfag C
> Erhvervsjura C
> Informatik C

Valgfagene på HHX

A-niveau:
> Matematik
> International økonomi
> Afsætning
> Virksomhedsøkonomi
> Tysk

B-niveau:
> Samfundsfag
> Erhvervsjura
> Informatik

C–niveau:
> Psykologi
> Finansiering
> Idræt
> Kulturforståelse
> Innovation
> Markedskommunikation

Cassandra – HHX elev

”Der er mange begreber og teorier, som man skal kunne – og lærerne stiller store krav. Men vi arbejder tit med konkrete projekter. Det gør det nemmere at forstå stoffet. Og man kan se, hvad man skal bruge det til.”

HHX Studieretninger:

Med profilfag indenfor jura, økonomi, markedsføring og innovation, bliver du god til at arbejde med konkrete klimaløsninger, og du kommer ud til virksomheder, for at opleve hvordan de arbejder med økonomi, markedsføring international handel og meget mere.

Se studieretningerne her

Juralinien

Er gymnasiet dit springbræt til et spændende arbejdsliv indenfor f.eks. jura, markedsføring eller big business? Kan du lide at tage ansvar og kan du se dig selv som en eftertragtet spiller på arbejdsmarkedet, uanset om din rolle skal være leder, resultatskaber eller noget helt tredje?

På juralinjen får du en stærk juridisk og økonomisk faglighed i samarbejde med vores eksterne partnere hos Nævnenes Hus, Aarhus Universitet og ambitiøse erhvervsvirksomheder.

Vi udfordrer din logiske tænkning, skaber de optimale rammer for dig som er målrettet og engageret – resultatet taler for sig selv; Oplevelser for livet!

 

STUDIERETNINGSFAG
> Erhvervsjura B
> Afsætning A

Business Talent

Er for dig, der elsker tal og økonomi.
Du overvejer måske at læse matematik eller økonomi på universitetet.

Hvorfor opstod finanskrisen? Hvorfor stiger og falder huspriserne? Og hvordan tjener man penge på aktier?

Det er nogle af de spørgsmål, du kommer til at arbejde med. Ligesom du kommer til at samarbejde med forskellige virksomheder i finansverdenen.

 

STUDIERETNINGSFAG
> Matematik A
> Virksomhedsøkonomi A

Business International

Er målrettet dig, der er dygtig til matematik og interesserer dig for verden omkring dig. Måske drømmer du om at lundskab eller økonomi på universitetet?

Vi har fokus på politik og økonomi i Danmark, Europa og resten af verden. Hvordan påvirker politiske beslutninger din hverdag og dansk økonomi? Hvordan kan vi løse FN’s Verdensmål? Hvordan kan en økonomisk krise i ét land påvirke hele verden? Sådan lyder nogle af de spørgsmål, vi kommer til at arbejde med.

 

STUDIERETNINGSFAG
> Matematik A
> International økonomi A

Innovation og Iværksætteri

Er det sjovt at tænke nyt og anderledes?
Hvad med en ny bæredygtig start-up virksomhed – f.x. med crowdfunding? Eller et job i et innovativt firma?

Du kommer til at arbejde med din egen idé- og produktudvikling.

Du lærer, hvordan en virksomhed startes. Og du kommer til at arbejde sammen med store internationale virksomheder som Lego og Grundfos.

Du deltager også i kreative konkurrencer og messer, både i Danmark og i udlandet. Kunne du tænke dig at blive chef, får du redskaberne til komme godt videre!

STUDIERETNINGSFAG
> Innovation B
> Afsætning A

Apple Innovation

Kan du lide at arbejde med video, musik, foto og tegning? Måske skal du starte din egen kreative
virksomhed?

Kreativitet og innovation har altid været et nøgleord for Apple, og det er det også her. Vi bruger MacBooks, iPads og iPhones for at gøre undervisningen kreativ og spændende.

Du kommer til at lave film, animationer, podcasts, iBøger, apps og meget mere.
Du kommer til at lære, hvordan du starter din egen virksomhed. Og du kommer til at arbejde sammen med Apple og andre innovative virksomheder.

 

STUDIERETNINGSFAG
> Innovation B
> International økonomi A

Marketing og Kommunikation

Er du interesseret ierhvervsøkonomi, marketing og ledelse? Hvordan arbejder et moderne reklamebureau?

Du kommer til at lære, hvordan man leder en virksomhed, og hvordan man kommunikerer – både internt og eksternt. Og du lærer, hvordan en virksomheds forskellige aktiviteter hænger sammen og skaber værdi for kunden, medarbejderne og ejerne – og for samfundet som helhed. Bagefter kan du for eksempel læse erhvervs-
økonomi, marketing, ledelse eller kommunikation.

 

STUDIERETNINGSFAG
> Afsætning A
> Virksomhedsøkonomi A

Marketing og Samfund

Vil du gøre en forskel.
Ikke bare i Danmark, men i hele verden.

FN’s Verdensmål står øverst på dagsordenen. Hvordan løser vi klimaudfordringer, når der bliver stadig flere mennesker på jorden? Hvordan skaber vi økonomisk udvikling i verdens fattigste lande? Og hvordan takler vi den ulighed, som globaliseringen medfører?
Det er eksempler på det, du kommer til at arbejde med. Bagefter kan du for eksempel arbejde med bæredygtighed i en virksomhed. Eller måske ved FN?

 

STUDIERETNINGSFAG
> Afsætning A
> International økonomi A

Rebecca – HHX elev

”Mit yndlingsfag er jura. Undervisningen har givet mig lyst til at søge ind på jurastudiet, når jeg bliver student.”

Idræt og HHX

Du kan vælge idræt som valgfag på HHX.

For dig, der dyrker idræt på eliteplan, samarbejder vi med Viborg Elite, og sammen tilbyder vi undervisning og morgen-træning to gange ugentligt.