HTX

på Midtbyens Gymnasium

 

Dyrlæge, sygeplejerske, idræt, medicin eller ingeniør – HTX er Danmarks naturvidenskabelige gymnasium.

Naturvidenskab er spændende, og du vil gerne lære mere i f.eks. biologi, kemi eller fysik.

På HTX får du undervisning på de højeste niveauer af lærere, der virkelig brænder for deres fag. Klima- og miljøudfordringer skal der også findes løsninger på, og kombinationen af naturvidenskab, teknologi og almene fag på HTX giver dig viden og lyst til at være med til at løse disse udfordringer.

Dansk, engelsk, idéhistorie, matematik og sam-fundsfag er også HTX, og tilsammen giver HTX- fagene dig den brede moderne dannelse, du skal bruge i din fremtid.

Arbejdsformen på HTX er tit elev-projekter, hvor du sammen med andre løser konkrete problemer, og læreren hjælper og guider jer.

Det kan være en grøn klimaløsning i samfundsfag og biologi eller udvikling af en ny ”grøn app” i fagene matematik, programmering og teknologi.

Eller måske vil jeres gruppe 3D printe nye løsninger i vores 3D makerspace.

Undervisningen er involverende, og du bliver seriøst god til selvstændighed og samarbejde. Det betyder rigtigt meget på de videregående uddannelser, og det giver dig en klar fordel at have gået på HTX. 

Med HTX får du:

> Moderne almen dannelse
> Fremtidsrettet studentereksamen
> Studiefordele på de videregående uddannelser

Benjamin – HTX elev

”Det bedste er kombinationen af teori og praksis. Når vi har regnet på noget i matematik, går vi for eksempel ned og 3D-printer det for at se, om det holder i virkeligheden.”

Se filmen om HTX

HTX

Udviklende fag og afvekslende uddannelse, du kan bruge i din fremtid:

De obligatoriske fag på HTX

> Dansk A
> Teknikfag A
> Engelsk B
> Fysik B
> Idéhistorie B
> Kemi B
> Matematik B
> Teknologi B
> Biologi C
> Samfundsfag C
> Kommunikation og IT C eller informatik C

Valgfagene på HTX

A-niveau :
> Engelsk
> Matematik
> Kemi
> Fysik
> Teknologi

B-niveau:
> Samfundsfag
> Biologi

C–niveau:
> Kulturforståelse
> Idræt
> Psykologi
> Programmering
> Innovation
> Tysk
> Astronomi

 

Sofie – HTX elev

”Vi arbejder med problemer fra den virkelige verden. For eksempel har vi haft et forløb om plastik i havene, hvor vi selv skulle finde løsninger. Man får lyst til at redde verden”

HTX Studieretninger:

Med profilfag indenfor naturvidenskab, IT og teknologi bliver du god til at arbejde med konkrete klimaløsninger.
Undervisningen er involverende, og du bliver seriøst god til selvstændighed og samarbejde.
Det betyder rigtigt meget på de videregående uddannelser, og det giver dig en klar fordel at have gået på HTX.

Se studieretningerne her

Science Talent

Er du født nysgerrig?
Her får du naturvidenskab på højeste niveau.

Med Fysik A og Matematik A får du meget høj faglig undervisning. Med undervisere der brænder for det naturvidenskabelige. Har du appetit på endnu mere naturvidenskab, så vælg kemi eller biologi videre op på A eller B niveau. Eller vælg et valgfag i en helt anden retning, måske innovation eller psykologi?
Studieretningen er for dig, der tænker over fremtidens muligheder og er født nysgerrig. Her kan du fordybe dig i biologien, klimaløsninger med FN’s Verdensmål, fjerne galakser og meget meget mere. Science Talent klasserne har f.eks. bygget Europas eneste fusionsreaktor på et gymnasium. En meget flot bedrift, og vi har en lille beholder på HTX med energi nok til Viborgs forbrug i 10 år. Bagefter kan du læse biologi, kemi, fysik, nanoteknologi, ingeniør og en hel masse mere. Så hvis du er klar, er vi også klar.

 

STUDIERETNINGSFAG
> Fysik A
> Matematik A

Biotek Mat / Biotek Idræt – Idrætslinien

Kan du se dig selv som forsker hos Novo?
Eller er du interesseret i idræt og sundhed, og hvordan
kroppen fungerer? Så er Biotek Mat eller – Idræt noget for dig.

Vi har fokus på omverdenen og forsøger at løse virkelige problemer. Kan man skabe en kunstig nyre til folk med nyresvigt?
Eller hvad med bakterier, der kan rense vandet i områder uden rent drikkevand? Og hvordan træner man, så kroppen får det maksimale udbytte?

Det er spørgsmål, som du kommer til at arbejde med. Bagefter kan du læse medicin, dyrlæge, idræt, biologi, sygeplejerske eller noget helt andet. Valget er dit.

 

STUDIERETNINGSFAG /MAT
> Bioteknologi A
> Matematik A
STUDIERETNINGSFAG /IDRÆT:
> Bioteknologi A
> Idræt B

Game Design

For dig, der er interesseret i kommunikation og design.
Skaber du den næste ”grønne succes app”, eller er du med i udviklingen af ”CS:GO version VIII”. Så skal du både lære en masse om programmering, men i høj grad også om kommunikation og IT. For et program eller en app er kun gode, når brugerens oplevelse er god.

Hvordan skabes det lækre lydunivers, den medrivende historiefortælling og hvordan designes den helt rigtigt fede brugerflade? Vil du videre med dine egne ideer er valgfaget Innovation lige dig, eller måske vil du have mere matematik og vælger det op på A-niveau.
Med studentereksamen vil du have adgang til alle videregående uddannelser.
Måske sigter du efter Aalborg Universitet, Aarhus Universitet eller IT-Universitetet i København. Valget er dit. Mulighederne er mange.

 

STUDIERETNINGSFAG
> Kommunikation/IT A
> Programmering B

Robotteknologi

Dette er studieretningen med mottoet: Viden der virker! Er du god til matematik og vil gerne bruge det til kreativ tænkning, så er dette studieretningen for dig.

Alt omkring os styres af programmer, som nogen har skrevet, og derfor er faget programmering det helt rigtige studieretningsfag at kombinere med matematikken.
Med studieretningen gør du en forskel i verden, hvad enten du vil lave fremtidens grønne teknologier, klimasensorer, plejehjemsteknologi, Mars udforskning eller et ansigtsgenkendelsesprogram til kattelemme.

På Midtbyens Gymnasium har vi et stærkt fagligt miljø, hvor du får unik adgang til rigtigt meget teknologi, og måske skal du være med til at skabe og styre fremtidens bæredygtige solceller, eller måske laver du et program til en selvkørende barnevogn?
Pas på – med denne studieretning bliver du meget eftertragtet på universiteterne og til fremtidens jobs.

 

STUDIERETNINGSFAG
> Programmering B
> Matematik A

Sundhedsteknologi

En stærk kombination mellem fagene biologi, teknologi
og samfundsfag.

Er du interesseret i samfundsfag og vores fælles fremtid.
Hvordan udvikler vi god sundhedsteknologi, og hvordan styrer vi den? Hvilken retning skal samfundet gå i, og hvordan løser vi bedst de alarmerende klima- og miljøudfordringer?

Emnerne er mange og relevante for vores fremtid.

Hvordan udvikler vi noget, der kan være til gavn for sundhed, og hvordan sætter vi det i spil. Med fagene biologi, samfundsfag og teknologi er du stærkt rustet til at læse videre inden for både de samfundsfaglige-, humanistiske- eller naturvidenskabelige uddannelser. Måske bliver du selv politiker eller rådgiver i et forskerpanel.

 

STUDIERETNINGSFAG
> Teknologi A
> Samfundsfag B

Cathrine – HTX elev

”Lærerne er gode til at variere undervisningen. Og de kan forklare langt ud over pensum, når man spørger.”

Idræt og HTX

Dyrk din passion og din sport, samtidig med, at du passer din uddannelse på Midtbyens Gymnasium.

Vælg idræt som studieretning eller udnyt vores samarbejde med Viborg Elite.